Menu
Your Cart

Behandelingen

EIKEN HOUTEN BEHANDELINGEN

Standaard bieden wij de volgende behandelmogelijkheden voor onder andere massief eiken houten tafels. Wij zijn officieel dealer van Rubio monocoat en Rigo verffabriek, een hoogwaardig 2 componenten coating voor de beste bescherming van uw houten eiken tafel. Als u een Tafel bij ons bestelt geven wij u de verschillende mogelijkheden en kunnen wij eventueel tegen een meerprijs de tafel voor u behandelen. 

De onderstaande kleuren hebben wij op dit moment in ons assortiment


SKYLT LAK (AANBEVOLEN)

Skylt lak is een onzichtbare lak. Het is zeer beschermend tegen vlekken en kringen. Na het aanbrengen en drogen van de behandeling aan de tafel zal de tafel dezelfde kleur behouden. Vandaar geen voorbeeld afbeelding van hoe de tafel eruit komt te zien.GLANSVRIJMATTE LAKMOCOCOAT PUREMONOCOAT WHITE MONOCOAT 5% WHITEEIKENHOUT BEHANDELEN, HOE WERKT HET?

Schuur de tafel lichtjes en regelmatig op in de lengte met het schuurpapier, dat u om het schuurblok heem wikkelt. Zo heeft u goed grip en wordt alles mooi regelmatig. Eventuele krassen schuurt u gewoon voorzichtig weg doordat u er meermaals lichtjes overheen gaat. Een kleurolie of een blanke olie zijn beiden prima opties om een eiken tafel te behandelen. Na het schuren maakt u de tafel stofvrij en zet u de tafel rustig in de olie. Vergeet de randjes, onderkant en de kopse kanten hierbij niet. Na het olieën wrijft u met een schone doek als het ware de olie eraf, goed poetsen is hierbij een goed idee. Na een half uurtje wrijft u de tafel nogmaals na en voilà: uw houten tafel staat weer jaren te stralen.

Natuurlijk kunt u een houten meubel ook lakken, beitsen of laten spuiten. Wilt u de behandeling zelf doen dan adviseren wij de tafel in de olie te zetten. Waarom?

Olie vormt een onderhoudsvriendelijke laag die niet alleen goed beschermt, maar ook geen stank of vervelende dampen afgeeft. U kunt uw eiken tafel dus gewoon in huis behandelen, zonder gesjouw naar buiten. Een ander voordeel van olie is dat de behandeling zo snel gaat. U bent niet meer dan een half uur kwijt aan het licht opschuren, afstoffen, inwrijven met olie en nawrijven. Een heel ander verhaal dan bij het tijdrovende lakken. Wilt u de olie nog dieper in het hout laten trekken? Laat uw tafel dan 10 dagen vrij van vocht. Even geen kringen maken en geen nat doekje eroverheen. Daarna geniet u van de prachtige natuurlijke uitstraling van gezond hout.

WELKE OLIE GEBRUIKT U HET BESTE?

Er zijn tal van olieën beschikbaar voor het goed behandelen van een eikenhouten tafel. Sterker nog, de keuze is zo groot dat het niet altijd makkelijk is om de juiste olie voor uw tafel uit te kiezen. Wij hebben de beste ervaringen met de volgende olie: RMC Oil Plus 2C. RMC Oil Plus 2C olie kleurt het hout niet alleen fraai, maar beschermt het ook. U hoeft hiervoor slechts 1 laag aan te brengen. Gebruikt u er ook een accelerator bij dan wordt een snelle droging gegarandeerd. Al met al wordt de bescherming van een superieure kwaliteit.

• RMC Oil Plus 2C is bij ons verkrijgbaar in 7 trendkleuren: fraaie vergrijsde of juist diepe tinten.
• De olie verrijkt door zijn samenstelling de natuurlijke uitstraling van uw eikenhouten tafel.
• Uw tafel wordt zeer eenvoudig in onderhoud.
• Er ontstaan geen aanzetten of lelijke overlappingen.
• Deze olie kan op elk type hout gebruikt worden. Dat maakt hem veelzijdig inzetbaar, u kunt hem bijvoorbeeld ook voor een houten kast of houten bankje gebruiken.
• De olie is zeer goed resistent tegen slijtage.